Search
Close this search box.

Conferință | From Baltic to Balkan

"Where is Artistic Research in the Academy of Arts: Underground, Überground or at the Rectors' Office?" o prelegere-discuție susținută de Prof. Dr. Vytautas Michelkevičius de la Academia de Arte din Vilnius Lituania.

Conferință | From Baltic to Balkan

În data de 6 octombrie 2021 a avut loc conferința From Baltic to Balkan – Where is Artistic Research in the Academy of Arts: Underground, Überground or at the Rectors’ Office?” o prelegere-discuție susținută de Prof. Dr. Vytautas Michelkevičius de la Academia de Arte din Vilnius Lituania. Dr. Vytautas Michelkevičius este curator, scriitor și cercetător, conduce programul de doctorat în arte plastice și departamentul de Fotografie și Artă Media la Academia de Arte din Vilnius, Lituania. Lucrează cu proiecte de artă și media și este interesat de socializarea prin artă, interdisciplinaritatea dintre artă și cercetare, predarea experimentală și practicile curatoriale participative. A editat și a scris mai mult de 10 cărți despre artă, media și rezidențe, printre care „Mapping Artistic Research. Towards Diagrammatic Knowing” (VDA Press, 2018) și „Atlas of Diagrammatic Imagination: Maps in Research, Art and Education” (împreună cu Lina Michelkevice, VDA Press, 2019).

Organizată în sala Amfiteatru a UNArte din Str. Griviței nr. 28, conferința a debutat cu prezentarea unor proiecte artistice pe care Dr. Vytautas Michelkevičius le-a pus în discuție. Prezentarea a deschis o discuție liberă despre cercetarea artistică pornind de la identificarea unor concepte diferite în cercetarea artistică. Discuțiile au ridicat întrebări cu privire la importanța limbajului în cercetarea artistică, la implicația modernizării în cercetarea artistică care proiectează o nouă abordare a cercetării, plecând de la preluarea unor idei și concepte studiate și utilizate în practica artistică. Conferința s-a încheiat cu o declarație despre cum cercetarea artistică le permite artiștilor să aibă libertate de exprimare și totodată să fie recunoscuți pentru munca lor.

 

Scroll to Top