Search
Close this search box.

EXPOZIȚIE | FOTO>GRAFISME

Mihaela Moțăianu și Constantin Rusu propun două perspective ale semnului vizual. Foto>Grafisme este deschisă la Galeria 15 Design, Hanul cu Tei, strada Lipscani 63, în perioada 23 iunie – 14 iulie 2023. Curator Conf. Univ. Dr. Marina Theodorescu.

EXPOZIȚIE | FOTO>GRAFISME

Expoziția Foto>Grafisme pune în dialog două accepțiuni ale semnului vizual ca marcă a prezenței omului într-un spațiu. Dacă pentru Constantin Rusu (PhD Candidate) această marcă înseamnă propria intervenție în spațiul suprafeței de lucru, pentru Mihaela Moțăianu (PhD Candidate) fotografia înseamnă descoperirea semnelor acțiunii timpului asupra materiei sau acțiunii umane în spațiul urban. Expoziția este deschisă la Galeria 15 Design – Hanul cu Tei, în perioada 23 iunie – 14 iulie 2023. Curator Conf. Univ. Dr. Marina Theodorescu.

Ca rezultat al cercetării artistice, concluziile Mihaelei își au originea în interesul sau pentru studiului efectelor mediului geografic asupra propriilor percepții și emoții în timpul mersului. Experimentele ei se desfășoară în mediul urban colectând imagini fotografice cu detalii urbane supuse degradării sau transformării în timp. Ansamblul de fotografii prezintă o suită de imagini cu semne ale trecutului, unde acțiunea umană este prezentă prin conservarea acestora în mediul construit, până la semne ale degradării materiei pe care artista le prezintă ca narațiuni vizuale dându-le noi interpretări. Astfel, „semnele timpului” sunt „adoptate” de Mihaela, devenind forme de grafism în fotografiile sale.

Pentru Constantin, creația se împletește cu cercetarea și descoperirea expresiei și semnificației propriilor semne. Un loc important îl au grafismele generate de muzica pe care o ascultă, care îi „dictează” formele, traseele, intensitățile acestora. Fie că este o piesă muzicală interpretată de un partener instrumentist, generată ca experiment de un partener compozitor, sau ascultată la un concert, există o legătură între semnul muzical și semnul vizual, pe care Constantin o prezintă atât ca rezultat – desen în tuș sau pânză pictată, cât și ca performance, procesul generării semnelor și astfel, a propriilor lucrări, fiind întotdeauna înregistrat.

Scroll to Top