Search
Close this search box.

Expoziție | Urban Insights

Deschisă la Galeria 15 Design - Hanul cu Tei, în perioada 20-31 august 2021, URBAN INSIGHTS reunește trei perspective diferite asupra Orașului abordând cercetarea artistică dintr-o perspectivă multidirecțională.

Expoziție | Urban Insights

Expoziția URBAN INSIGHTS deschisă între 20-31 august 2021 la Galeria 15 DESIGN – Hanul cu Tei, organizată de Mihaela Moțăianu (PhD Candidate și asist. univ. UNArte, FADD | DESIGN),  Cornelia Moțăianu (drd. anul III și asist. univ. UNArte, FADD | DESIGN) și Maria Mandea (PhD Candidate), cu sprijinul Școlii Doctorale a Universității Naționale de Arte București și a Uniunii Artiștilor Plastici din Romania – Filiala Design București, a reunit trei proiecte de cercetare artistică realizate în cadrul Școlii Doctorale – UNArte.

În cercetarea artistică, putem privi critic procesul de creație, urmând un demers nu doar de inovare, ci și de analiză și fundamentare a direcțiilor și ipotezelor urmărite.

URBAN INSIGHTS pune în discuție metodologii și instrumente de lucru precum și perspective diferite asupra Orașului, relevând astfel o înțelegere multifațetată a mediului urban și făcând de asemenea un pas în direcția unei gândiri colaborative în ceea ce privește demersul creativ. Cele trei perspective se intersectează într-un proiect comun prin expunerea unor experimente individuale realizate în mediul urban. Proiectele evidențiază importanța percepției și abordează concepte precum deplasarea, descoperirea și jocul.

Mihaela Moțăianu a expus proiectul POEZIA PEISAJULUI URBAN, proiect ce se concentrează pe conceptul de deplasare abordând o explorare poetică a mediului urban. Cornelia Moțăianu a expus proiectul HĂRȚILE VIRTUALE ALE ORAȘULUI, un proiect cultural în care sunt prezentate modalități de recuperare a trecutului utilizând infografia. Maria Mandea a propus o parte a proiectului MICUL HAOS, în care crează personaje-jucării pe care le plasează în mediu urban creând un dialog ludic cu contexte și problematici sociale.

Scroll to Top