Search
Close this search box.

WORKSHOP | UPFOLD

În cadrul festivalului DIPLOMA 2021, Alexe Popescu a ținut un workshop în care a prezentat câteva dintre proiectele sale de Folding + Upcycling.

WORKSHOP | UPFOLD

În data de 10.10.2021 a avut loc workshopul ‘Upfold’ (Upcycling +Folding) susținut de designerul Alexe Popescu (drd. anul II și lector univ. la UNArte, FADD | Design), în cadrul Festivalului Diploma 2021. Scopul atelierului a fost transformarea, prin pliere și tăiere (fără lipire) a diverselor ambalaje în obiecte funcționale, create de designer. Astfel, participanții au putut descoperi cum se pot transforma cutiile Tetrapak în suporturi de creioane sau portofele, cartelele de metrou în suporturi de telefon sau colile de hartie A3 în sepci. Pe toata durata festivalului (8-17.10) vizitatorii au avut acces la un “laborator de upcycling” permanent, unde au putut realiza două din aceste obiecte folosind diagrame de pliere tip Origami, tipărite.

Workshopul constituie o parte a dezvoltarii proiectului doctoral al designerului, cu tema Studiul structurilor pliabile Origami și contribuții privind aplicabilitatea acestora în designul de produs. Workshopul a fost realizat cu susținerea ASAP România și The Institute.

Scroll to Top