Search
Close this search box.

EXPOZIȚIE | PANTA RHEI

Expoziția “PANTA RHEI” realizată de Mihaela Moțăianu prezintă un caleidoscop de momente ce surprind curgerea materiei, fluiditatea mersului și urmele Timpului, privite ca o transformare a materialității Lumii.

EXPOZIȚIE | PANTA RHEI

Celebrul aforism „panta rhei” (πάντα ῥεῖ) / „totul curge” – atribuit lui Heraclit și care sintetizează conceptul său filosofic, ne învață că schimbarea este reală, iar stabilitatea este iluzorie.

Fotografiile Mihaelei Moțăianu (PhD Candidate) sunt metafore vizuale ale ideilor de mișcare permanentă, schimbare, transformare. Fie că reprezintă transformarea însăși a materiei prin ardere sau curgere, sau scurte povești ale unui personaj care se deplasează ori intervine într-un mediu pe care îl transformă, imaginile surprind instantanee ale „curgerii” permanente a materiei, gândurilor noastre, sentimentelor, percepției asupra lumii.

Fotografiile expuse fac parte din conceptul grafic semnat de Mihaela pentru revista internațională Design | Arts | Culture, Volumul 3, Imagine și Memorie, editată de Școala Doctorală a Universității Naționale de Arte București în parteneriat cu Departamentul de Design, Arhitectură de Interior și Documentare Audiovizuală al Facultății de Arte Aplicate și Cultură a Universității West Attica din Atena. Expoziția a fost deschisă în perioada 6 – 21 iunie 2023 la Galeria 15 Design, curatoriată de Conf. Univ. Dr. Marina Theodorescu.

Scroll to Top